Round Trop club
Contact Round Trop club
 • Avem o lume intreaga de trait


Vreau oferta
Early booking
Last minute
Oferta zilei

Circuit Asia Centrala - Uzbekistan si Turkmenistan

Circuite Asia / Circuit Asia Centrala - Uzbekistan si Turkmenistan

Circuit Asia Centrala 

Ashgabat - Khiva - Samarkand - Bukhara - Tashkent- Valea Fergana

La hotarul dintre Orient si Occident, intre intinderea falnicilor munti Ural, imensitatea teritoriului Rusiei si Marii Caspice, se afla cateva dintre tarile cele mai vechi ale continentului asiatic, tari a caror istorie este strans legata de legendarul drum al matasii si peste care s-au succedat unele dintre cele mai puternice imperii ale umanitatii. Va invitam asadar sa pasim impreuna pe teritoriul a doua dintre ele, sa le cunoastem istoria bogata, ascunsa in negura timpului si sa gustam din minunatele povesti despre caravane si negustori incarcati cu marfuri scumpe, mirodenii si matasuri. Uzbekistan sau "tara domurilor albastre" si Turkmenistan "tara nisipurilor negre", adevarate paradisuri ale celor pasionati de istorie si arheologie, sunt doua destinatii care va vor fermeca cu siguranta prin amabilitatea localnicilor, diversitatea si multitudinea obiectivelor turistice pe care le veti vizita. Va fi o calatorie de aur, asa cum o evoca si in versurile sale poetul englez James Elroy Flecker "Calatorie de aur catre Samarkand".

Ziua 1 - 01.04 - 02.04: Bucuresti - Istanbul - Ashgabat
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 17:20 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu zborul companiei Turkish Airlines TK 1046 (19:20 / 20:45) si mai departe spre Ashgabat cu zborul TK 324 (23:35 / 05:10). Sosire la Ashgabat la ora 05:10, iar dupa formalitatile de obtinere a vizei transfer la hotel Grand Turkmen 5* (sau similar) pentru cazare.
Ziua 2 - 02.04: Ashgabat
Mic dejun si pauza de refacere pana in jurul pranzului dupa care incepem incursiunea in minunata si magica lume a Asiei Centrale. Ne aflam in Turkmenistan, celebru pentru caii sai de rasa, resursele de gaze naturale, covoarele care se realizeaza aici, precum si pentru maiestria prelucrarii bijuteriilor pentru femei. Vizita incepe cu un tur al "Orasului Dragostei" cum mai este numit Ashgabat-ul in limba persana. Se viziteaza orasul antic Nissa, capitala puternicului Imperiu Parthian care a existat cu mai bine de 2000 de ani in urma. Vizita de aici include: ruinele palatelor, templelor si mormintelor regale. Urmeaza Moscheea Turkmenbashi si Muzeul National de Istorie si Etnografie. Intoarcere la Ashgabat si continuarea turului de oras cu gradinile botanice, Parcul Independentei si Piata Palatului. Cina la un restaurant local. Cazare.
Ziua 3 - 03.04: Ashgabat - Tashauz - Kunya Urgench - Shavat - Urgench
Mic dejun matinal. Transfer la aeroport pentru zborul companiei Turkmenistan Airlines T5 - 101 (06:10 / 07:00) catre Tashauz. Imbarcare in autocar si transfer la Kunya - Urgench, cel mai vechi oras al Asiei Centrale a carui istorie coboara in negura vremurilor pana in timpurile de glorie ale imperiului persan. Turul asezarii include vizita la mausoleele situate aici si care sunt inchinate unor personalitati marcante ale istoriei antice si medievale: Mausoleul Najmeddin Kubra (inchinat lui Najm Al-Din Kubra, personaj important din secolul al XIII- lea, fondatorul sufismului in religia islamica), mausoleul Turabek Khanym, inchinat fiicei hanului Uzbek care a stapanit zona in secolul al XII- lea.
Aceasta se spune ca ar fi convertit la islam intreaga regiune. Acest edificiu este reprezentativ pentru stilul arhitectonic islamic timpuriu si se spune ca nu are pereche. Continuam cu minaretul Kutlug Temir (cel mai inalt minaret monument din Asia Centrala), mausoleul sultanului Tekesh (care dateaza inca din perioada pre - mongola), mausoleul Arslan II, cea mai veche constructie din oras si Fakhr At Din Razi. Tranzitarea frontierei cu Uzbekistanul si continuarea traseului catre Urgench. Cina si cazare la Hotel Khorezm Palace 3* (sau similar).
Ziua 4 - 04.04: Urgench - Khiva - Urgench
Mic dejun. Plecare spre Khiva (unul dintre orasele si punctele de oprire de pe drumul matasii). Desi despre acest oras, legenda spune ca ar fi fost construit de insusi Shem, fiul biblicului Noe, dovezile arheologice ii situeaza aparitia in secolul al VIII- lea, cand este amintit ca cetate importanta si punct comercial pentru caravanele de negustori ce parcurgeau drumul matasii din Asia catre estul si vestul Europei. Turul orasului Khiva include partea veche a orasului, Ichan - Kala (zona inclusa in patrimoniul mondial UNESCO). Aceasta zona este inconjurata cu ziduri puternice ce dateaza din evul mediu, cu porti orientate catre toate cele 4 puncte cardinale si care confera intregului ansamblu infatisarea unei fortarete. In interior, veti fi uimiti de frumusetea medreselor si a minaretelor care domolesc cu albastrul lor stralucitor, asprimea si arsita naturii inconjuratoare. Kurynysh Khana, palatul folosit in timpuri stravechi la receptiile oficiale dispune de o camera cu portice monumentale, impodobite cu ornamente asemanatoare stilului majolica din Portugalia. Mai departe, in centrul fortaretei vom descoperi o alta marturie a stilului arab arhaic, moscheea Juma, care dateaza din secolul al X- lea; minaretul situat in apropierea acesteia dateaza inca din secolul al IX- lea. Vizita mai include si mausoleul Seyid Allauddin si moscheea Bagbanli care dateaza din secolul al XIV-lea. Pleiada de medrese construite in secolele XVII - XVIII, starnesc alaturi de Caravanseray-ul si palatul Tash - Khauli admiratia tuturor vizitatorilor care trec pe aici. In incheierea turului, ne vom opri in punctul panoramic de pe platforma Ak - Sheikh Bobo pentru a surprinde cele mai frumoase fotografii. Intoarcere la Urgench pentru cina si cazare.
Ziua 5 - 05.04: Urgench - Bukhara
Mic dejun. Plecare spre Bukhara de-a lungul desertului Kyzylkum, sau "desertul rosu" cum mai este numit in limba turkmena. Orasul Bukhara este capitala provinciei cu acelasi nume si este al 5- lea oras ca marime al tarii. A fost locuit inca din timpuri stravechi (aproximativ din secolul al V-lea), iar de-a lungul timpului s-a remarcat ca un important centru cultural si artistic, ca de altfel si un important nod comercial pe drumul matasii. Orasul a fost o lunga perioada de timp (intre secolele IX - X), capitala imperiului Samanid si multa vreme orasul a fost numit "Stalpul Islamului", deoarece pe langa viata activa spirituala care a inflorit aici, a fost indragit si folosit ca resedinta de mari personalitati ale lumii intelectuale persane in perioada evului mediu. Sosire in cursul serii la Bukhara pentru cina si cazare la hotel Zargaron Plaza 4* (sau similar).
Ziua 6 - 06.04: Bukhara
Mic dejun. Turul orasului Bukhara include vizita celor mai importante medrese si moschei ale orasului, cele 3 bazare acoperite: Tok - i - Sarrafon sau bazarul schimbatorilor de bani, Tok - i - Tilpak Furushon sau bazarul palariilor si nu in ultimul rand Taqi Zargaron sau bazarul bijuteriilor. Turul mai include si vizita la medresa lui Ulugh Beg, celebrul matematician, astronom si sultan persan care a domnit aici in perioada timurida si ale carui contributii sunt recunoscute si apreciate astazi in matematica si astronomie. Continuam cu medresa Chor Minor, utilizata in trecut ca si biblioteca pentru studenti, complexul Liabi-Khauz compus din medresele Nodir-Divan-beghi, Kukeldash si Khonako, Moscheea Magori-Attari si cu frumoasa medresa a hanului Abdulaziz, moscheea, minaretul si bazinele Bolo Khauz, mausoleul Chashma - Ayub, mausoleul dinastiei Samanide (secolele IX - X), o capodopera a arhitecturii funerare islamice considerata a fi primul mausoleu islamic din Asia Centrala. In incheierea turului vom asista la o reprezentatie artistica traditionala in curtea interioara a medresei Nodir Divan Begi (daca conditiile meteo permit). Cina la un restaurant local. Cazare.
Ziua7 - 07.04: Bukhara
Mic dejun. Turul orasului Bukhara continua cu fortareata Ark, resedinta emirilor de Bukhara, Zindan, inchisoarea din Bukhara, complexul Poi - Kalyan a carui particularitate o reprezinta minaretul care dateaza din secolul al XII- lea si care este simbolul orasului si unde veti putea admira medresa Miri-Arab, minaretul Kalyan si moscheea Djuma. Excursie la necropola funerara de la Bahautdin Nakshbandi si la Shakhrisabz. Aceasta necropola funerara este foarte importanta in lumea islamica si un adevarat loc de pelerinaj pentru musulmanii din Uzbekistan si din tarile invecinate. Aici este inmormantat Nakshbandi fondatorul ordinului cu acelasi nume din religia islamica. Credinta spune ca un pelerinaj la acest mausoleu realizat de 7 ori in viata pamanteana de catre un musulman, este echivalent cu pelerinajul la Mecca. Turul continua cu Sitora - i - Mokhi Khosa, unde vom admira resedinta ultimului emir de Bukhara. Se va vizita si casa unui comerciant instarit, Fayzoulla Khodjaev, unde veti putea observa costume nationale traditionale. Intoarcere in Bukhara. Cina la un restaurant local. Cazare.
Ziua 8 - 08.04: Bukhara - Shakhrisabz - Samarkand
Mic dejun. Plecare spre Samarkand, traversand regiunea cunoscuta in evul mediu ca Transoxiana. Prima oprire se va face la Shakhrisabz, locul de nastere al faimosului Timur Lenk. Vizita la Shakhrisabz include: ruinele palatului Ak - Saray (construit in timpul vietii lui Timur Lenk), bazarul, moscheea Kok Gumbaz, mausoleul Gumbazi Seidan (care dateaza din secolul al XIV-lea), moscheea imamului Khazret precum si mausoleul lui Jakhangir, fiul lui Timur Lenk. Sosire in cursul serii la Samarkand, pentru cina si cazare la hotel Asia 4* (sau similar).
Ziua 9 - 09.04: Samarkand
Mic dejun. Despre Samarkand, atunci cand l-a cucerit, insusi Alexandru cel Mare a afirmat la un moment dat: "...tot ce am auzit despre Marakanda este adevarat, mai putin faptul ca este mai frumos decat mi-am imaginat vreodata". Samarkandul este un oras al puterii si declinului in acelasi timp, datorita istoriei tumultoase pe care a trait-o. De la oras strategic si nod comercial al caravanelor de pe drumul matasii in periplul lor catre China, India si Persia, pana la rolul de capitala pe care l-a jucat de-a lungul timpului sub dominatia diferitelor imperii si natiuni, Samarkandul a ramas neschimbat si a ascuns in multitudinea obiectivelor sale turistice toata mostenirea cultural-artistica pe care i-au lasat-o cei care l-au locuit. Turul de oras include: Piata Registan (in traducere "locul nisipos" si care a devenit centrul oficial al orasului inca din vremea lui Timur Lenk). Piata este strajuita de cele 3 medrese importante ale orasului aflate sub patronajul UNESCO: medresa lui Ulugbek, medresa Sher - Dor si medresa Tilla Kori. Turul continua cu moscheea Bibi Khanum, numita asa in cinstea celei mai iubite sotii a lui Timur Lenk, necropola funeara Shakhi - Zinda (care dateaza din secolele XI - XII). Conform legendei, acest ansamblu de mausolee a fost construit deasupra mormantului lui Kussam, fiul lui Abbas si nepotul Profetului Mahomed. Traditia inca mai sustine ca, Kussam este inmormantat aici. Continuam cu situl arheologic Afrosiab si muzeul de istorie al Samarkand-ului, iar inainte de a ne intoarce la hotel va invitam sa serviti cina in mijlocul unei familii uzbege, pentru a cunoaste mai bine traditiile si obiceiurile locale. Aici, ca si in restul circuitului veti avea ocazia de a simti cel mai bine caldura si amabilitatea acestor oameni. Intoarcere la hotel pentru cazare.
Ziua 10 - 10.04: Samarkand - Tashkent
Mic dejun. Continuam turul de oras in Samarkand cu mausoleul Gur-Emir, Observatorul lui Ulugh Beg, marele astronom si matematician despre care am mai amintit si totodata nepotul lui Timur Lenk. Plecare spre Tashkent, capitala Uzbekistan-ului. Pana nu demult, suprematia de capitala a fost detinuta de Samarkand, dar incepand cu anul 1930 capitala a fost mutata la Tashkent. Cina si cazare la hotel Tashkent Palace 4* (sau similar).
Ziua11 - 11.04: Tashkent
Mic dejun. Tur de oras in Tashkent, ce include: Piata Imamului Khast, epicentrul orasului, medresa Barak Khan, (fondata in secolul al XVI-lea de catre un descendent al lui Timur Lenk care a domnit in Tashkent pentru dinastia Shayabanida), moscheea seicului Tillya, (construita in aceeasi perioada cu medresa Barak Khan), precum si mausoleul Kafal Shashi (un mare poet, doctor si filosof musulman care a trait in Tashkent in perioada 904 - 979). Turul continua cu vizita medresei Kukeldash, a Pietei Independentei, piata Amir Temur, piata Teatrului Alisher Navoi, precum si metroul care a fost decorat (asemeni celui de la Moscova) de catre cei mai talentati artisti uzbeci. In incheierea turului, vizitam bazarul de mirodenii Chorsu, cel mai mare din Tashkent. Cina la un restaurant local. Cazare pana cand va avea loc transferul catre aeroport.
Ziua 12 - 12.04: Tashkent - Istanbul - Bucuresti
Decolare catre Istanbul cu zborul de retur al companiei Turkish Airlines TK 371 (03:00 / 06:20) si mai departe catre Bucuresti cu TK 1043 (08:20 / 09:45).

Servicii incluse:
- Transport cu avionul pe rutele: Bucuresti - Istanbul - Ashgabat; Tashkent - Istanbul - Bucuresti, Ashgabat - Tashauz
- 11 nopti de cazare in hoteluri de 3, 4 si 5 stele
- Mic dejun si cina (conform program)
- Transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- Taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- Ghizi locali
- Conducator roman de grup
Tariful nu include:
- Taxele de aeroport: 215 euro, iar pentru zborul intern aprox. 45 usd (echivalent a 35 euro)*, (pot suferi modificari pana la data plecarii si se achita la agentie)
- Taxa viza si frontiera pentru Turkmenistan (100 usd) care se achita pe aeroportul din Ashgabat.
- Taxa de viza si procesare pentru Uzbekistan 115 usd* (echivalent a 95 euro)*, se achita la agentie si se obtine prin ambasada acestei tari la Istanbul
- Alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- Bacsisuri: 5 usd/zi , pentru ghizi, soferi si ajutori de soferi (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- Bacsisuri pentru bagajistii de la hoteluri si aeroport
- Taxe de plecare de pe aeroporturi, numai daca se aplica (in acest moment nu se cer)
- Asigurarea medicala obligatorie
- Asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

Pret: 600 euro + 1250 usd/pers in DBL (echivalent a 970 euro)*
Data plecare: 01 aprilie 2016
Durata: 12 zile
Suplimente: Supliment single: 350 usd (echivalent a 282 euro)*
Observatii: *Contravaloarea excursiei poate fi achitata in euro sau in lei (cursul BNR din ziua platii + 2%comision de risc valutar); Tariful in dolari va fi achitat in euro la paritatea stabilita de agentie; In cazul modificarii majore a paritatii euro-dolari, echivalentul in euro va fi recalculat.
**Tariful este valabil pentru un grup de minim 20 turisti; pentru 15-19 turisti, tariful se va majora cu 90 euro;

Acte necesare:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei
- 4 poze tip pasaport: 2 fotografii se depun la agentie cu 30 de zile inainte de data plecarii si 2 fotografii se iau de catre fiecare turist pentru viza de pe aeroportul din Ashgabat
Conditii de plata:
- diferenta de 50 %, se achita cu minim 45 de zile inainte de data plecarii
Observatii:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice;
- in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei;
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale;
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport / securitate si a taxei de viza, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana, respectiv ambasada;
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente;
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta;
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza).
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar:
a) insotiti de ambii parinti;
b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces);
c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.
Circuit Asia Centrala - Uzbekistan si Turkmenistan
Circuit Asia Centrala - Uzbekistan si Turkmenistan
Circuite Asia:
  Idei de vacanta
  Idei de vacanta
  Idei de vacanta
  Let's socialize
  Social Media Social Media Social Media Social Media Social Media