Round Trop club
Contact Round Trop club
  • Avem o lume intreaga de trait


Vreau oferta
Early booking
Last minute
Oferta zilei

Circuit Grecia - Italia

Circuite Grecia / Circuit Grecia - Italia

Acesta oferta nu mai face parte din portofoliul Round Trip Club!

CIRCUIT GRECIA - ITALIA
Odiseea Legendara
Transport Autocar | 12 zile | 625 Euro


Ziua 1 Bucuresti -Sofia - Sidirokastro
Plecare din Bucuresti la ora 05:00 din Piata Victoriei pe traseul: Bucuresti - Giurgiu - Ruse - Sofia - Sidirokastro. Vizitam capitala Bulgariei, Sofia- unul din cele mai vechi orase din Europa, intr-un tur panoramic: Piata Centrala, Piata Parlamentului, Bulevardul Vitosha si pietonal impreuna cu insotitorul de grup Catedrala Aleksander Nevski. Sosire in cursul serii in functie de formalitatile vamale. Seara sosire in Sidirokastro si cazare hotel Olympic 3* sau similar.
Ziua 2 Sidirokastro - Salonic - Kalambaka
Mic dejun. Plecare spre Salonic si tur de oras cu insotitorul de grup: Agora Romana, Arcul lui Galerius, Rotonda, Biserica Sf. Dumitru, Turnul Alb (scurt popas). Excursia continua spre Kalambaka cu scurt popas la Schitul Sf. Paraschiva de pe Valea Tembi - loc sfant, renumit pentru puterea miraculoasa de vindecare si alinare a durerilo. Ne indreptam catre Kalambaka - un micut oras pitoresc aflat la poalele Meteorelor. Cel mai interesant aspect al orasului este fundalul fascinant al stancilor abrupte ale Meteorei care incadrează partea de nord a orizontului. Cu o strada principala generoasa pe care se afla majoritatea hotelurilor, teraselor, restaurantelor si magazinelor, oraselul asteapta sa va impresioneze. Cazare hotel Kosta Famissi 3* sau similar Kalambaka.
Ziua 3 Kalambaka - Meteora - Ioaninna - Igoumenitsa
Mic dejun. Plecare de la hotel dimineata devreme pentru vizitarea complexului Monahal de la Meteora, inclus in Patrimoniul UNESCO si unul din cele mai cunoscute centre monahale ale Rasaritului crestin. O adevarata padure de piatra ce izbucneste in mijlocul campiei plaseaza ansamblul monastic intr-un peisaj de o maretie tulburatoare. Meteorele reprezinta cel mai important centru monahal ortodox al grecilor, dupa Sfantul Munte Athos. Se viziteaza una dintre cele mai frumoase 6 manastiri apoi scurt popas la Zindros- principalul atelier de icoane bizantine - unde veti asista la procesul de confectionare a icoanelor. Continuam catre un loc aparte al Greciei, un loc in care influentele turcesti inca dainuie, amintind de cei aproape 500 de ani sub dominatie otomana - Ioaninna.Sub otomani, Ioannina a inflorit fiind un centru al artelor si al mestesugurilor, cu precadere al argintarilor. Chiar si astazi, argintul din Ioaninna este considerat printre cele mai bune din intreaga Grecie. Combinatia de nenumarate monumente istorice si muzee, cu frumusetea naturală de necrezut a peisajului este o garanţie pentru vizitatori. Castelul din Ioannina, lacul cu insula Nissi, oraşul antic fabulos cu magazinele sale traditionale, pietele sale exceptionale,reprezinta o garantie a frumusetii unice ale orasului. Spre seara ne indreptam catre portul Igoumenitsa unde ne vom imbarca pe ferry-boat-ul de noapte catre Bari. Cazare pe ferry-boat in cabine de 4 persoane.
Ziua 4 Bari - Polignano a Mare - Alberobello - Napoli
Ajunsi in Italia vom descoperi un taram pitoresc, o lume cu totul aparte. Sosire dimineata in Bari - capitala regiunii Puglia din Italia si al doilea oras din sudul Italiei, dupa Napoli. Faimos ca si Poarta de acces, Bari prezinta un frumos centru vechi medieval, Bari Vecchio, o incantatoare destinatie de petrecere a timpului liber. Scurt tur de oras Bari si ne indreptam catre anticul oras roman Polignano a Mare - format din stancile ivite din apa limpede a marii si arhitectura interesanta. Admiram impreuna cu ghidul local frumusetile caracteristice: o plaja spectaculoasa recunoscuta ca fiind una din cele mai frumoase din lume, restaurante amenajate in grote si stradute marginite de zeci de flori. Periplul printre cele mai frumoase asezari ale Sudului continua, si ajungem in Alberobello faimos pentru casele trulli- case de forma rotunda, cu un singur etaj, cu origini misterioase, dezbatute inca de istorici. Unii dintre ei asociaza aceste constructii cu vechea civilizatie miceniana, altii sustin ca sunt imprumutate din Orientul Mijlociu, insa singurul lucru cert este ca aceste trulli sunt deosebit de fascinante, ajungand sa fie integrate Patrimoniului Mondial UNESCO. Plecare spre Napoli, cel mai mare oras din sudul Italiei, vestit printre altele si pentru delicioasa pizza napoletana. Cazare si cina hotel San Mauro 4* sau similar zona Napoli.
Ziua 5 Napoli - Reggia di Casserta
Mic dejun. Ziua incepe cu un tur de oras Napoli - un oras care fascineaza prin numeroasele atractii turistice. Fiecare monument are o istorie interesanta, impresionand anual mii de turisti. Orasul are unul dintre cele mai mari centre istorice din lume si se mandreste cu un numar de 448 de biserici istorice, cel mai mare numar din lume pentru un singur oras. Dupa-amiaza continuam catre Reggia di Casserta unde va invitam sa descoperiti impreuna cu ghidul local Palazzo Reale - cel mai mare palat regal al Italiei. Cu dimensiuni de invidiat, peste 1790 de ferestre, 94 de scari si peste 1000 de camere decorate cu picturi si stucaturi, palatul ce a fost contruit pentru Carol al III-le de Burboun, asteapta sa va incante. Palazzo Reale fost conceput pentru a rivaliza cu palatul Versailles și palatul regal din Madrid. Palatul dispune și de vaste gradini cu nenumărate "piese de apa": bazine, fantani monumentale, cascade (intre care se numără și cea a Dianei, avand 78 m inaltime). Palazzo Reale cu gradinile sale, apeductul Vanvitelli și complexul San Leucio, au fost inscrise in anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.(ATENTIE: Biletul de intrare in palat si gradini nu este inclus, costa aproximativ 12 euro). Intoarcere la hotel, cazare si cina hotel San Mauro 4* sau similar zona Napoli.
Ziua 6 Napoli - Pompei - Roma
Mic dejun. Dimineata, plecare catre Pompei, conservat pentru posteritate de eruptia din anul 79 d.Hr, cand cladirile si o parte din locuitorii sai au fost ingropati sub un munte de cenusa si materii vulcanice. Asta pana cand dupa mai multe secole, arheologii au redescoperit Pompeiul pentru a observa modul de viata al locuitorilor romani din primul secol d.Hr. Vizitam impreuna cu insotitorul de grup parte din ruinele excavate iar apoi ne continuam periplul catre Orasul etern. Roma nu are pereche, niciun alt oras nu poate egala bogatiile arhitectonice, artistice si istorice pe care le veti gasi aici. Cazare hotel NH Midas 4* sau similar.
Ziua 7 Roma - Vatican
Mic dejun. Dimineata,optional, deplasare impreuna cu insotitorul de grup pentru vizita la Vatican cu ghid local - cel mai mic stat independent din lume. In Muzeul Vaticanului puteti admira colectii de antichitati, sculpturi si fascinantele galerii de tapiterii. Nu in ultimul rand, Celebra Capela Sixtina pictata de Michelangelo & Bazilica San Pietro - cea mai mare biserica catolica din lume unde puteti admira celebra capodopera "Pieta" de Michelangelo.Continuam cu tur de oras Roma pietonal cu ghid local: Piazza Barberini, minunatele fantani ale Romei, Biserica Santa Maria Maggiore, Via Labicana, Collosseum (exterior), Forurile Imperiale (exterior), Piazza Venezia, Teatro Marcello, Circo Massimo, Palatino (exterior), Colle Oppio. Tur pietonal: Arco Di Tito , Collosseum. Cazare hotel NH Midas 4* sau similar.
Nota: In aceasta zi autocarul stationeaza conform normelor A.E.T.R., deplasarea se face cu mijloacele de
transport in comun impreuna cu insotitorul de grup.
Ziua 8 Roma - Asissi - Siena - Florenta
Mic dejun. Plecam spre Florenta iar in drum vom vizita orasul sfant Assisi, un loc incarcat de traditie, religie si istorie, si renumit loc de pelerinaj pentru credinciosi - unde vom face un popas la Bazilica Sf. Francisc . Ne continuam calatoria spre Siena, unul dintre cele mai captivante orase ale Italiei, cu o concentrare de medieval cu arhitectura gotica si farmecul unui oras mic; palatele sale de caramida impodobite cu marmura, turnuri din piatra si biserici decorate fascinant. Vizitam aici Domul si Piazza del Campo. Continuam cu San Gimignano unde vom savura o delicioasa degustare de vinuri si produse specifice zonei:paine pe pita, masline, branzeturi, tipuri mixte de salam afumat si bruschette. Destinatia finala a acestei zile este Florenta, capitala regiunii Toscana, pentru a descoperi minunile care l-au fermecat pe Sthendal. Cazare la hotel 3* Florenta.
Ziua 9 Florenta - Pisa
Mic dejun. Dedicam ziua cunoasterii unuia dintre cele mai frumoase orase ale lumii, in care de-a lungul vremii au trait si creat mari genii ale omenirii. Suntem in leaganul Renasterii, orasul lui David a lui Michelangelo si al Nasterii Venerei de Boticelli. Aici s-a format limba italiana, iar literatura a prins viata odata cu marele poet Dante. Tot aici au domnit stralucitorii principi de Medici: Lorenzo Magnificul care a incurajat un adolescent pe nume Michelangelo sa foloseasca dalta, si Cosimo II care l-a protejat pe Galilei de inchizitie. Tur Florenta cu ghid local Catedrala Santa Maria del Fiore, Baptisteriul, Campanila lui Giotto, Piazza della Signoria, Palazzo Vecchio, Bargello, Loggia, Galeriile Uffizi, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti. Dupa amiaza,optional, excursie la Pisa - pentru a admira celebrul turn inclinat. Cazare la hotel 3* Florenta.
Ziua 10 Florenta - Bologna - Verona - Padova
Mic dejun. Ne luam la revedere de la incantatoarea Florenta si plecam catre Bologna - una dintre cele mai "delicioase" destinatii ale Italiei. Mancarea din Bologna are reputatia de a fi cea mai buna din Italia, de unde si porecla orasului - La Grassa sau Grasana. Un oras universitar de renume, ce denota o energie culturala, animata de festivaluri, teatru, muizca si evenimente culinare asteapta sa ne rasfete toate simturile. Tur de oras impreuna cu insotitorul de grup. Dupa tur, cunoastem mai bine reputatia orasului prin intermediul unei degustari de bunatati locale : parmezan traditional, otet balsamic de Modena, galusti de paste, mixt de salam afumat si sortimente de vinuri. Excursia continua spre Verona. Tur Verona cu ghidul insotitor: Palazzo Capuleti, Amfiteatrul Roman. Dupa turul de oras ne indreptam spre Padova. Cazare zona Padova, la Park Hotel Venezia 3* sau similar.
Ziua 11 Padova - Venetia - Budapesta
Mic dejun. Excursia continua la Venetia. Cunoscut ca fiind unul dintre cele mai frumoase orase din lume, Venetia - Orasul Laguna - asteapta sa prinda noi vizitatori in mrejele ei.Se viziteaza: Piata San Marco cu Basilica San Marco, Palatul Dogilor, Puntea Suspinelor, Podul Rialto. Indragostiti de Italia, ne luam ramas bun si ne indreptam catre o noua destinatie -Budapesta supranumita "Perla Dunarii". Tur de oras Budapesta impreuna cu insotitorul de grup: Citadela, Podul Elisabeta, Catedrala Sfantul Stefan, Piata Milenara, Bulevardul Andrassy, Palatul Parlamentului, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Palatul Regal. Dupa turul de oras, optional, croaziera si cina romantica pe Dunare: welcome drink, 2 preparate calde, preparate reci si salate, bauturi: 1 sticla de vin la 4 pers, apa minerala si racoritoare .Cazare la hotel Expo Congress 4* sau similar Budapesta.
Ziua 12 Budapesta - Bucuresti
Mic dejun. Plecare spre tara. Sosire seara, tarziu, in functie de formalitatile vamale.
Sfarsitul pachetului de servicii.
Date de plecare : 10 Mai, 09 Octombrie 2016
Tarife
- 625 Euro adult loc in camera dubla
- 575 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu doi adulti
- 820 Euro adult loc in camera single

*calculate pentru un grup de 40 platitori
Servicii incluse:
- 1 noapte cazare cu mic dejun hotel Olympic 3* sau similar Sidirokastro
- 1 noapte cazare cu mic dejun hotel Kosta Famissi 3* sau similar Kalambaka
- 1 noapte cazare pe ferry-boat in cabine de 4 locuri Igoumenitsa - Bari
- 2 nopti cazare cu demipensiune ( mic dejun si cina ) hotel San Mauro 4* sau similar zona Napoli
- 2 nopti cazare cu mic dejun hotel NH Midas 4* sau similar Roma
- 2 nopti cazare cu mic dejun hotel 3* Florenta
- 1 noapte cazare cu mic dejun Park Hotel Venezia 3* sau similar zona Padova
- 1 noapte cazare cu mic dejun hotel Expo Congress 4* sau similar Budapesta
- Tururi de oras: Sofia, Salonic, Ioannina, Bari, Napoli, Asissi, Siena, Bologna, Verona, Venetia, Budapesta
- Vizitele si excursiile din program: Schitul Sf. Paraschiva, Meteora, Pompei
- Excursie la Polignano a Mare si Alberobello cu ghid local
- Excursie la Reggia di Casserta cu ghid local ( Biletul de intrare in Palazzo Reale & Gradini se achita la fata locului, cost aproximativ 12 Euro/persoana)
- Tur de oras Roma cu ghid local
- Tur de oras Florenta cu ghid local
- Degustari de vin si produse la San Gimignano si Bologna
- Transport cu autocar propriu, clasificat 4* ( mai putin in ziua 7 cand autocarul stationeaza)
- Insotitor de grup
Servicii neincluse:
- asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)
- taxele de oras ( se achita local la receptia hotelurilor)
- intrarile la obiectivele turistice
- excursiile optionale
Excursii optionale (Tarife valabile pentru minim 30 de participanti)
- Supliment cabina dubla ferry boat Igoumenitsa - Bari : 30 Euro/adult in cabina dubla
ATENTIE : optiunea se rezerva o data cu achizitionarea pachetului de servicii.
Supliment valabil in functie de locurile limitate disponibile!!!
- Vizitarea Vaticanului (ATENTIE : contractarea serviciului se face doar din tara)
Tarif: 33 Euro/persoana si include: bilet de intrare, taxa rezervare grup, inchiriere audio casti, ghid local, ghid insotitor
- Excursie la Pisa
Tarif: 40 Euro/persoana si include: transport autocar, ghid insotitor
- Croaziera si cina romantica pe Dunare cu Tur Budapesta by night de pe vas
Tarif: 30 Euro/persoana si include: welcome drink, bufet cu 2 preparate calde: sarmalute si gulas, preparate reci si salate, 1 sticla de vin la 4 pers, apa minerala si racoritoare, ghid local, transfer.
Circuit Grecia - Italia
Circuit Grecia - Italia
Circuite Grecia:
Idei de vacanta
Idei de vacanta
Idei de vacanta
Let's socialize
Social Media Social Media Social Media Social Media Social Media