Round Trop club
Contact Round Trop club
  • Avem o lume intreaga de trait


Vreau oferta
Early booking
Last minute
Oferta zilei

Circuit India de Nord - Nepal 12 zile

Circuite India / Circuit India de Nord - Nepal 12 zile

CIRCUIT India de Nord & Nepal 

O calatorie in nordul subcontinentului indian, care incepe cu vizitarea "Triunghiul de Aur": Jaipur, colorata capitala Rajahstanului, Agra cu a opta minune a lumii moderne: Taj Mahalul,"o lacrima de marmura pe obrazul eternitatii" si Khajuraho cu Kandariya Mahadeva, templul placerilor interzise. Calatoria continua spre Varanasi, pentru a pluti la rasarit de soare pe apele Gangelui, iar de aici in Nepal unde descoperim orasele istorice din valea Kathmandu si zburam deasupra Himalayei, "Acoperisul lumii", finalul fiind in contrastantul Delhi, capitala Indiei moderne. Toata aceasta calatorie la care sunteti invitati, este insotita de bogatia trairilor, de ritualurile milenare, de povestile memorabile, de aromele specifice si de diversitatea culorilor dintr-un spatiu care vi se va oferi cu siguranta, ca o experienta inedita de viata.

Ziua 1 - 27.03: Bucuresti - Istanbul - New Delhi
Intalnire cu conducatorul de grup la aeroportul Henri Coanda la ora 08:45 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare cu zborul TK 1044 spre Istanbul (10:45 / 12:10) si mai departe spre New Delhi cu zborul TK 716 (18:45 / 03:10).
Ziua 2 - 28.03: Delhi - Jaipur
Sosire in Delhi si transfer cu autocarul la Jaipur, capitala Rajahstanului unde vom face prima vizita din asa numitul " Triunghi de Aur " din Nordul Indiei ( Delhi - Agra - Jaipur). Dupa cazare si timp de odihna incepem explorarea Jaipurului, cunoscut ca "orasul roz", culoare de bun venit, data cladirilor orasului cu ocazia vizitei printului Albert. Orasul construit dupa reguli de planificare urbana Hindu, il putem considera oglinda a tot ceea ce reprezinta Rajahstanul: cultura, traditie, societate. Cina si cazare in Jaipur.
Ziua 3 - 29.03: Jaipur
Mic dejun. Dimineata vizitam fortul Amber, fosta capitala a Rajahstanului pana in anul 1728, un exemplu impresionant de arhitectura Rajput cu terasele si turnurile impresionante care se reflecta in lacul Maota. Astazi ne vom simti ca niste regi, deoarece pastrand vechea traditie, vom urca dealul catre Fort Amber pe elefanti, asa cum membrii familiilor regale o faceau odinioara. Fortul, de un rafinament aparte, cu pereti acoperiti de minunate picturi murale, pietre pretioase si oglinzi a fost construit de catre Man Singh I in 1592 si completat de catre descendentul sau, Jai Singh I. Dincolo de aspectul sau exterior robust, interiorul surprinde prin rafinamentul artistic. Se viziteaza Sheesh Mahal (sala oglinzilor), Jai Mahal si alte palate din interiorul fortului.
Continuam vizita orasului cu un stop fotografic la Hawa Mahal - Palatul Vantului, special prin fatada sa cu 953 de ferestre, prin care doamnele curtii puteau sa observe viata cotidiana a orasului fara a fi vazute, City Palace - Palatul Maharajahului din centrul orasului vechi, imbinare intre arta Rajasthani si cea Mughal, impartit in mai multe curti interioare, gradini si cladiri, dintre care o parte s-a transformat in muzeu si apoi Jantar Mantar, cel mai mare si bine conservat dintre cele 5 observatoare construite de astronomul Maharaja Jai Singh in sec. al XVIII- lea. Cina si cazare.
Ziua 4 - 30.03: Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra
Mic dejun. Plecare spre Agra, cu oprire in Fatehpur Sikri, situat la aprox. 40 km de Agra, pentru a vizita fosta capitala a imparatului moghul Akbar, abandonata dupa doar 12 ani din cauza lipsei de apa, o nestemata arhitectonica care surpinde prin bogata decoratie a palatelor sale. Alaturi de acestea, intalnim moscheea Jama Masjid cu mormantul sfantului sufi Salim Christi. Cina si cazare Agra.
Ziua 5 - 31.03: Agra
Mic dejun. Tur panoramic in Agra, fosta capitala a mogulilor, astazi celebra in intreaga lume pentru faimosul Taj Mahal, "visul in marmura alba", eternul monument al dragostei, construit de imparatul Shahjahan in anul 1630, in memoria iubitei sale sotii, Mumtaz Mahal sau cum spunea poetul " dragostea unui imparat incrustata in piatra". Cu siguranta Taj Mahal este cel mai vizitat monument al Indiei si va reprezenta momentul de maxima emotie al acestui tur. Continuam cu vizita Fortului Agra, construit in perioada mogula, intr-un stil arhitectonic eclectic, pe malul raului Yamuna, in anul 1565, de catre imparatul Akbar. Fortul, prima resedinta a imparatilor moguli este o adevarata metropola seculara care adaposteste palate, moschei, gradini si pavilioane. Fiecare imparat si-a adus contributia sa, devenind astfel un adevarat oras in oras. Se viziteaza numeroasele palate si Salile de Audiente Publice si Private. Cina si cazare Agra.
Ziua 6 - 01.04: Agra - Jhansi - Orcha - Khajuraho
Mic dejun. Transfer la gara pentru a lua trenul Bhopal Satabadi Express spre Jhansi. De aici, continuam cu autocarul spre Orchha, exemplu stralucit de palat fortificat medieval, din perioada dinastiei Bundela. Aici vom avea o inedita incursiune fotografica in atmosfera medievala a fortului cu palatele sale: Jehandir Mahal, mausoleu construit in sec. al XVII- lea, pentru comemorarea Imparatului Jehangir, Raj Mahal, Rai Praveen Mahal si cateva temple: Ram Raja Mandir, Chaturbhuj, construit pe o masiva platforma din piatra si Lakshminarayan al carui interior pastreaza interesante picturi murale. Traseul continua spre Khajuraho. Cina si cazare Khajuraho.
Ziua 7 - 02.04: Khajuraho - Varanasi
Mic dejun. Dimineata este dedicata micii localitati Khajuraho, dar celebra prin complexul templelor hindu si jain. Templele din Khajuraho sunt considerate a fi o minune artistica si de creativitate, unica si cu totul speciala, oferita intregii lumi de catre India. Se vor vizita templele de vest si Lakshamana (cel mai bine conservat) si celebrul templu Kandariya Mahadeva, decorat cu scene din Kama Sutra (Stiinta iubirii), un text religios in esenta, dar care a devenit un veritabil manual de educatie sexuala, general acceptat si in ziua de azi. De fapt, Kandariya nu este decat unul (e drept, cel mai mare) dintre cele 85 de temple care alcatuiau complexul Khajuraho (capitala a regatului in timpul dinastiei Chandella), temple dintre care astazi se mai pastreaza doar 20, exemplu elocvent al artei arhitectonice din India anilor 1025 - 1050 din timpul dinastiei Chandella, una dintre cele mai infloritoare perioade din istoria sa. Transfer la aeroport, pentru zbor spre Varanasi, cu decolarea la ora 13:25. Sosire la ora 14:15 la Varanasi (cunoscut in vechime si cu numele Benares) unul din cele mai vechi orase din India si totodata cel mai sfant oras pentru hindusi. Dintre locurile de interes, vizitam templul Bharat Mata dedicat patriei cu o harta de marmura in relief a Indiei, trecem pe langa Benares Hindu University si Templul Vishwanath. Daca timpul permite, vizita la Dasaswamedh Ghat, aflata pe malul Gangelui, pentru a asista la "rugaciunea de seara", care incepe imediat dupa apus. "Spectacolul" este de neuitat, o imbinare de sunet (incantatii), si lumini (provenite de la lampile acelorasi credinciosi). Cina si cazare in Varanasi.
Ziua 8 - 03.04: Varanasi - Khatmandu
Dimineata devreme, vom avea parte de o experienta unica, plutind cu barca la rasarit de soare pe fluviul sacru, Gange, prilej de a admira ghat-urilor in lumina diminetii unde mii de pelerini participa la ritualurile de rugaciune si imbaiere purificatoare in apele sfinte ale fluviului. Clopotele templelor, murmurul rugaciunilor localnicilor, meditatia lor, locurile de incinerare ale caror ruguri ard neintrerupt vor face din aceasta plimbare o experienta unica, dupa care ne vom intoarce la hotel pe stradutele labirintice ale orasului. Mic dejun si timp liber pana la transferul la aeroport pentru zborul spre Kathmandu, cu decolarea la ora 12:30. Dupa formalitatile de frontiera din aeroport, incepem vizita in Nepal, cu cel mai vechi si enigmatic altar din valea Kathmandu, stupa Chaitya Swayambhunath (asezata pe locul de unde se spune ca a fost creat Kathmandu din lacul primordial), unul dintre cele mai importante monumente budhiste din lume, aflat la 3 km vest de Kathmandu, ridicat se spune cu cca 2000 de ani in urma, loc de pelerinaj pentru budhisti, cunoscut si ca "templul maimutelor", un loc care ofera o frumoasa panorama asupra capitalei. Tur panoramic al orasului in care se viziteaza: Hanuman Dhoka sau Durbar Square, centru cultural, social si religios, piata istorica cu palate elegante, gradini, case cu ferestre vechi si balcoane din lemn sculptat, temple vechi in forma de pagoda, locul in care sunt oficiate slujbele solemne de incoronare a regilor nepalezi; Templul Zeitei vii Kumari, care se afla in vecinatatea Palatului Hanuman Dhoka; Kasthmandap, monument construit din lemnul unui singur arbore si atribuit regelui Laxmi Narshinga; Templul Ashok Vinayek, templu mic, dar deosebit de important, cunoscut si sub numele de Kathmandu Ganesh sau Maru Ganesh. Cina si cazare in Khatmandu.
Ziua 9 - 04.04: Kathmandu - Patan - Bhaktapur - Kathmandu
Mic dejun. Ziua de azi o dedicam oraselor istorice din valea Khatmandu. Incepem cu Patan cunoscut ca Lalitpur, oras stravechi situat la 5 km sud-est de Kathmandu, vechiul oras Newar cu piata Durbar, un adevarat muzeu in aer liber, cu numeroase temple, statui de zeitati protectoare si un vast tezaur artistic in bronz si lemn. Continuam cu Bhaktapur, cunoscut ca Bhadgaon, faimos pentru arta si arhitectura medievala, cu stradute pitoresti, cu case traditionale si ateliere de artizanat, declarat patrimoniu UNESCO. Se viziteaza Durbar Square in care ne va impresiona Poarta Leului, Poarta de Aur, Palatul celor 55 de ferestre, Templul Batsala, statuia Regelui Bhupatendra Malla si Templul Pasupatinath. Urmeaza apoi vizita unei alte "piatete", unde se remarca unul dintre cele mai inalte temple - pagoda: Templul Nyatapola si un alt templu impresionant prin dimensiunile sale, dedicat zeului terorii, numit Templul Bhairavnath. In urmatoarea "piateta" se poate admira Templul Dattatraya, construit in anul 1427, din trunchiul unui singur copac. La intoarcerea spre Kathmandu, poposim la Bodhanath, centrul culturii tibetane din Nepal, dominat de colosala stupa care are pictata ochii atotvazatori ai lui Budha si care are la baza o multime de roti de rugaciune. Se viziteaza Templul Pasupathinath, cel mai sacru templu hindu din Nepal, dedicat lui Shiva, ridicat pe malul raului Bagmati in apropiere de stupa tibetana amintita, veche de 2500 de ani, numita stupa Bodhanath, de 36 m inaltime, care inchide valea estica, in apropierea a zeci de frumoase manastiri budhiste si comunitati tibetane infloritoare. Intoarcere la Kathmandu pentru cina si cazare.
Ziua 10 - 05.04.2012: Kathmandu - New Delhi
Dimineata devreme, daca timpul permite, optional se poate efectua un zbor panoramic deasupra Himalayei - " Acoperisul lumii", ocazie unica de a admira varfurile inzapezite ale Everestului si ale celorlalte varfuri de peste 8000 m. Mic dejun. Timp liber si transfer la aeroport pentru zborul catre New Delhi, in traditionalul stil al serpasilor - traditie prin care se manifesta dragostea si respectul pentru cei care au pasit in Nepal: "Khada" este simbolul norocos pe care toti il vor primi ca semn al dragostei si al faptului ca multe dintre dorinte pentru un viitor mai bun se vor indeplini. Cina si cazare Delhi.
Ziua 11 - 06.04: New Delhi
Mic dejun. Ziua incepe cu un tur al orasului vechi, cu o istorie care ne arunca cu mii de ani in trecut, construit pe malurile raului Yamunala, la inceputul sec. al XVII- lea, fosta capitala a Imperiului Mughal in timpul domniei Imparatului Shah Jehan, astazi etalon al arhitecturii indo-islamice. Se viziteaza Chandani Chowk (Scuarul Argintului), odinioara centrul Delhi-ului, o piata exotica si colorata, o zona aglomerata si plina de bazare, magazinase si diverse ateliere, Dariba Kalan (Bazarul argintului), Kinari Bazaar, Paranthawalla Gali. Trecem apoi pe langa istoricul Fort Rosu, cel mai important monument al orasului si palat al Imperiului Mughal, apoi pe langa Jama Masjid, cea mai mare moschee din India, construita in 1656. Turul de oras continua dupa-amiaza cu vizitarea orasului nou care a fost capitala Indiei britanice, construit de englezul Luyten ca un oras simetric, cu strazi largi, gradini ingrijite, vile moderne si edificii guvernamentale. Se viziteaza Qutab Minar (cel mai inalt minaret din India), Poarta Indiei - India Gate care este un maiestuos arc inalt de 42 m (memorial ridicat in cinstea eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial), Parlamentul, Palatul Prezidential - Rashtrapati Bhawan, Memorialul Gandhi "parintele Natiunii" - Raj Ghat (locul de incinerare al lui Mahatma Gandhi), zona diplomatica si incheiem in zona comerciala de langa Connaught Place. Dupa cina de bun ramas, transfer la hotel pentru odihna.
Ziua 12 - 07.04: New Delhi - Istanbul - Bucuresti
Dimineata devreme, transfer la aeroport pentru zbor spre Istanbul cu TK 717 (04:45 / 09:10). Pana la zborul spre Bucuresti cu TK 1045 (16:55 / 18:20), timp liber in Istanbul cu posibilitatea organizarii unui tur panoramic de oras pentru a revedea zona istorica cu celebra Sfanta Sofia, Moscheea Albastra si a traversa Bosforul in partea asiatica.

Servicii incluse:
- Transport cu avionul pe rutele: Bucuresti - Delhi - Bucuresti, Katmandu - Delhi , Varanasi - Katmandu, Khajuraho - Varanasi
- 10 nopti cazare in hoteluri de 4 stele
- Mic dejun si cina (conform program)
- 1 sticla apa plata/pers/zi
- Transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- Taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- Ghizi locali vorbitori de lb.engleza
- Conducator roman de grup
Tariful nu include:
- Taxele de aeroport pe zboruri internationale: 230 euro si pe zboruri interne: 95 euro (pot suferi modificari pana la data plecarii si se achita la agentie)
- Taxa de viza pentru India: 200 ron se achita la agentie
- Taxa viza pentru Nepal: 20 euro, se achita individual la sosirea pe aeroport in Kathmandu
- Taxe de iesire de pe aeroporturi, numai daca se aplica (in acest moment nu se cer)
- Alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- Bacsisuri: 50 usd/pers.,pentru ghizi si soferi (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- Excursiile optionale
- Asigurarea medicala
- Asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)

Pret: 1660 euro / pers in DBL
Data plecare: 27 martie 2012
Durata: 12 zile
Suplimente: Supliment single: 380 euro


Observatii:
- Tariful este valabil pentru un grup de minim 15 turisti; pt. mai putini participanti, tariful se recalculeaza.
Acte necesare:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei;
- 2 poze tip pasaport care se depun la agentie + 2 poze tip pasaport pentru viza Nepal pe aeroportul Kathmandu
Conditii de plata:
- diferenta de 50 %, se achita cu min. 45 de zile inainte de data plecarii
Alte observatii:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport / securitate si a taxei de viza, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana, respectiv ambasada
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente.
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza).
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insositi de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.
Circuit India de Nord - Nepal 12 zile
Circuit India de Nord - Nepal 12 zile
Circuite India:
Idei de vacanta
Idei de vacanta
Idei de vacanta
Let's socialize
Social Media Social Media Social Media Social Media Social Media