Round Trop club
Contact Round Trop club
  • Avem o lume intreaga de trait


Vreau oferta
Early booking
Last minute
Oferta zilei

Circuit Mexic si Cuba 17 zile

Circuite Mexic / Circuit Mexic si Cuba 17 zile

Circuit Mexic - Cuba 

O incursiune in stravechea civilizatie maya, intr-o lume plina de mister, de culoare, de ritmuri alegre si de veselie, toate in mijlocul unui peisaj mirific, de la muntii cu vegetatie luxurianta, la plajele cu nisip auriu de pe litoralul Marii Caraibelor.

ZIUA 1 - 04.03: Bucuresti - Mexico City
Intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda la ora 05:00 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Air France). Plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 1089 (07:00 / 09:10) si mai departe spre Mexico City cu AF 438 (13:40 / 18:20). Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel. Cazare la hotel Royal 4* (sau similar).
ZIUA 2 - 05.03: Mexico City
Mic dejun. Dimineata, tur panoramic de oras. Se viziteaza centrul istoric: Zocolo - partea centrala a orasului cu Plaza de la Constitucion, Palatul National (El Granda) si faimoasele picturi murale ale lui Diego Rivera, Catedrala Metropolitana (construita dupa modelul celor din Toledo si Granada) si vestigiile pre-hispanice ale Marelui Templu. Turul continua de-a lungul Bulevardului Reformei (Paseo de la Reforma) si cu Parcul Chapultepec, dominat de castelul sau fosta rezidenta a Imparatului Maximilian de Habsburg. Dupa amiaza, excursie optionala pe canale, la Xochimilco (35 usd/pers.). Cina intr-un restaurant tipic cu orchestra de mariachi. Cazare.
ZIUA 3 - 06.03: Mexico City - Guadalupe - Teotihuacan - Mexico City
Mic dejun. Plecare spre Piata celor 3 Culturi si Bazilica Fecioarei din Guadalupe, sfanta patroana a Mexicului si celebru loc de pelerinaj pentru intreaga America Latina. Vizita continua la Teotihuacan, unde se viziteaza Piramida Soarelui (a treia ca marime din lume), Piramida Lunii, Piramida Sarpelui cu Pene, Calea Mortilor (Calle de los Muertos) - initial cu o lungime de 4 km si flancata de temple, palate si piete, Piramida Jaguarilor, Palatul Quetzal, Tepantitla si Templul Quetzalcoatl. Pranz intr-un restaurant din zona arheologica. Intoarcere la hotel. Cazare.
ZIUA 4 - 07.03: Mexico City - Puebla - Veracruz
Mic dejun. Plecare spre Puebla de los Angeles, oras fondat in 1531, situat in apropierea vulcanilor Popocatepetl si Ixtaccihuatl, unde se admira Catedrala, amestec de stiluri renascentist si baroc, a doua ca marime din Mexic. Se viziteaza apoi biserica baroca Santo Domingo, una dintre cele mai frumos decorate din tara, cu catapeteasma acoperita cu aur, cu frumoasa Capilla del Rosario si se continua cu Piata Mayor.
Pranz la un restaurant traditional. Localitatea este renumita pentru bucataria sa, dar si pentru decoratiile cu faianta de Talavera. Plecare la Veracruz, unde se ajunge seara. Cazare hotel Emporio 5* (sau similar).
ZIUA 5 - 08.03: Veracruz - Eyiplantla - Catemaco
Mic dejun. Plecare spre Catemaco, localitate cu un aer de esoterie traditionala, cunoscuta ca "Taramul Vrajitoarelor". Oprire pentru a admira cadrul natural format in jurul Cascadei Eyipantla. Vizita la rezervatia ecologica de la Nanciyaga, unde este posibil sa ne intalnim cu un saman. Vom continua ziua cu o incursiune cu barca pana la insula maimutelor si apoi vom face o plimbare in laguna. In drumul spre Catemaco, scurta oprire pentru a admira un uluitor exemplar de statuie de Cap Olmec. Cina si cazare la Catemaco, hotel La Finca 4* (sau similar).
ZIUA 6 - 09.03: Catemaco - Sumidero - San Cristobal De Las Casas
Mic dejun. Plecare la Tuxtla Gutierrez, capitala statului Chiapas, bucurandu-ne de un peisaj mirific de munte. Continuare spre Canionul Sumidero pentru o plimbare cu barca pe raul Grijalva. Se traverseaza impunatorul defileu, capriciu al Mamei Natura. Inalt de cca. 1.000 m, Canionul Sumidero ofera o experienta de neuitat (peisaje mirifice, fauna bogata - iguane, maimute, crocodili, tucani, papagali ara, etc). Se pleaca apoi prin Chiapa de Corzo la San Cristobal de las Casas, oras pitoresc de munte. Cina si cazare la hotel Casa Mexicana 4* (sau similar).
Ziua 7 - 10.03 San Cristobal De Las Casas - Agua Azul - Palenque
Mic dejun. Plecare catre un sat indian autentic, San Juan Chamula, ai carui localnici si-au pastrat nealterate traditiile, obiceiurile, credinta si structura sociala. Vom putea intra in contact cu populatia indigena si cu putin noroc, am putea asista la unele ritualuri arhaice pagane. Traseul continua spre cascada Agua Azul, denumita astfel deoarece are minunate nuante de turcoaz, care contrasteaza cu verdele crud al junglei (aveti posibilitatea de a face baie). Daca timpul permite se face o scurta oprire la Misol-Ha, o alta frumoasa cadere de apa. Ziua continua cu deplasarea spre Palenque. Cina si cazare la hotel Villa Mercedes 4* (sau similar).
ZIUA 8 - 11.03: Palenque - Campeche
Mic dejun. Vizitarea zonei arheologice de la Palenque care se ridica din mijlocul padurii tropicale inconjurata de jungla. Situl este considerat de unii specialisti ca fiind cel mai important din Mexic, atat prin valoarea monumentelor, cat si pentru frumusete. In interiorul Piramidei Inscriptiilor se afla sarcofagul vestitului rege Pakal, cu piatra funerara gravata in minunate basoreliefuri. Se viziteaza apoi Templul Crucii, Templul Soarelui si Palatul. Se pleaca apoi spre Campeche pentru a ne intalni cu o frumoasa panorama a Golfului Mexicului. Cina si cazare la hotel Del Mar 4* (sau similar).
ZIUA 9 - 12.03: Campeche - Uxmal - Merida
Mic dejun. Tur panoramic al orasului port Campeche, al carui centru istoric este declarat patrimoniu UNESCO. Turul continua cu vizitarea ruinelor orasului maya, Uxmal. In Uxmal se viziteaza zona arheologica (diferenta fata de cea din Palenque se datoreaza decoratiilor bogate din varful constructiilor) de o mare frumusete arhitecturala: Piramida Adivino, Piata Calugaritei, Palatul Guvernatorului, Jocul Pelota. Pranz si deplasare spre Merida, supranumit "orasul alb", capitala coloniala a Peninsulei Yucatan, fondat in anul 1542, cu stradute ingustate, imbinare a stilului spaniol si francez, pentru o vizita panoramica: Paseo Montejo, Monumentul Patriei, Piata Centrala, Catedrala si Palatul Guvernamental. Cazare la hotel El Castellano 4* (sau similar).
ZIUA 10 - 13.03: Merida - Chichen Itza - Cancun
Mic dejun. Plecare spre Chichen Itza, cel mai renumit oras maya din Mexic. Situl arheologic de aici ne prezinta cunostintele avansate in domeniul arhitecturii si astronomiei ale civilizatiei Maya. Situl este compus dintr-o serie de cladiri dintre care cea mai importanta este piramida Kukulcan (cu tronul de piatra din interior realizat in forma de jaguar si avand ochii de jad), numita si "Castelul", urmata de Templul Razboinicilor, Observatorul, Piata celor 1.000 de coloane, Cenote - locul unde erau aruncate victimele sacrificate zeului Chac, acestea fiind principalele atractii ale Chichenitzei. Pranz. Ziua continua cu deplasarea spre Cancun. Cazare la hotelul GR Solaris 5* (sau similar) in regim All Inclusive.
ZIUA 11 - 14.03: Cancun
Mic dejun. Zi libera pentru a va bucura de plajele cu nisip alb si de marea cu nuante de turcoaz a celebrei statiuni. Posibilitate de excursii optionale la Insula Femeilor, Xcaret, Tulum/Xe-Ha. Cazare.
ZIUA 12 - 15.03: Cancun - Havana
Mic dejun. Transfer la aeroport si plecare spre Havana cu compania Cubana de Aviacion, la ora 14:35. Sosire la Havana la ora 17:10, intalnire cu reprezentantul local pentru transfer si pentru un prim contact cu capitala Cubei. Scurta prezentare panoramica al celui de-al 4-lea oras ca marime din zona Caraibelor care este inclus pe lista patrimoniului universal UNESCO, numele complet fiind San Cristobal de la Habana. Cina si cazare la hotelul Melia Habana 5* de lux (sau similar).
ZIUA 13 - 16.03: Havana
Mic dejun. Tur panoramic de oras cu vizitarea zonei istorice, Muzeul Capitanilor Generali, Piata Catedralei, Piata Veche, Targul Mestesugarilor, Fundatia Havana Club (vizita si degustare). Oprire la Capitoliu si Piata Revolutiei pentru fotografii. Pranz la restaurantul El Patio. Cazare.
ZIUA 14 - 17.03: Havana - Varadero
Mic dejun. In cursul diminetii, transfer cu autocarul de la Havana la Varadero, perla turistica a litoralului cubanez (aflata la 140 km distanta fata de Havana). Pranz, cina si cazare la hotelul Tryp Peninsula 5* (sau similar) in regim All Inclusive.
ZIUA 15 - 18.03: Varadero
Zi libera pentru plaja, plimbari, sau excursii optionale. Masa in regim All Inclusive. Cazare.
ZIUA 16 - 19.03 Varadero- Havana
Mic dejun si pranz la hotel. Transfer la aeroportul din Havana pentru plecare spre Paris cu compania Air France, zbor AF 3539 (21:15 / 11:05).
ZIUA 17 - 20.03: Bucuresti
Sosire la Paris la ora 11:05 si plecare mai departe spre Bucuresti cu zborul AF 2488 (15:25 / 19:15).

Servicii incluse:
- Transport cu avionul pe rutele Bucuresti - Mexico City, Cancun - Havana, Havana - Bucuresti
- Transport intern cu autocar modern dotat cu aer conditionat
- 15 nopti cazare in hoteluri de 4 / 5*
- Mic dejun, pranz, cina, sau all inclusive conform program
- Transferurile, tururile si excursiile mentionate in program
- Taxe de intrare la obiectivele mentionate in program
- Ghizi locali
- Conducator roman de grup
Tariful nu include:
- Taxele de aeroport pentru zborurile Bucuresti - Paris - Mexico City, Cancun - Havana si Havana - Paris - Bucuresti : 470 euro / pers (pot suferi modificari pana la data inceperii excursiei si se achita la agentie)
- Taxa de viza Cuba: 30 euro / pers se achita la agentie
- Taxa de iesire din Mexic: cca. 350 pesos
- Taxa de iesire din Cuba 25 euro / pers (se plateste la fata locului)
- Excursiile optionale
- Alte taxe de aeroport decat cele mentionate (daca mai apar pana in momentul plecarii)
- Alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, (in afara de hotelul din Varadero unde regimul de masa este All Inclusive)
- Bacsisuri 60 usd / pers pentru ghizi si soferi (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)
- Excursiile optionale
- Asigurarea medicala (este obligatorie) si se cere la intrarea in Cuba
- Asigurarea storno (nu este obligatorie, insa agentia va recomanda sa o incheiati)

Pret: 950 euro + 1850 usd/pers in DBL (echivalent a 1430 euro)*
Data plecare : 04 martie
Durata: 17 zile
Suplimente: Supliment single: 630 usd* (echivalent a 500 euro)


Observatii:
*Contravaloarea excursiei poate fi achitata in euro sau in lei (cursul BNR din ziua platii + 2%comision de risc valutar); Tariful in dolari va fi achitat in euro la paritatea stabilita de agentie; In cazul modificarii majore a paritatii euro-dolari, echivalentul in euro va fi recalculat.
- Tariful este valabil pentru un grup minim de 30 de turisti; pt. 25-29 turisti, tariful se majoreaza cu 70 usd/pers
Acte necesare pentru viza Cuba:
- pasaport valabil inca 6 luni de la data intoarcerii
- copie de pe asigurarea medicala
Conditii de plata:
- diferenta de 50 % se achita cu minim 40 de zile inainte de data plecarii;
Observatii:
- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice
- in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurare medicala, cheltuielile agentiei
- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu
- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale
- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup
- in Mexic nu exista camere de hotel cu 3 paturi; pentru solicitarile de camere triple se ofera de obicei camere cu 2 paturi matrimoniale
- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport / securitate si a taxei de viza, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana, respectiv ambasada
- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile, etc; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente.
- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta
- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in interiorul muzeelor, monumentelor etc. Altfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice. Ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.
- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale (indiferent de cauza).
- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri
- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti.
NOTA
- este interzisa introducerea de alimente de orice fel in Mexic
- in Mexic curentul este 110 V, iar prizele sunt cu 2 lamele late
- in Cuba curentul si prizele sunt ca in Romania
- pe toate zborurile se permite un singur bagaj la cala de maximum 20 kg / pers.
Circuit Mexic si Cuba 17 zile
Circuit Mexic si Cuba 17 zile
Circuite Mexic:
Idei de vacanta
Idei de vacanta
Idei de vacanta
Let's socialize
Social Media Social Media Social Media Social Media Social Media