Round Trop club
Contact Round Trop club
  • Avem o lume intreaga de trait


Vreau oferta
Early booking
Last minute
Oferta zilei

Paste Alsacia si Lorena

Paste Franta / Paste Alsacia si Lorena
PASTE ALSACIA si LORENA 
Perioada: 01 Mai - 07 Mai 

Alsacia si Lorena, regiuni vecine in partea de nordest a Frantei, sunt legate doar de o granita prin muntii Vosges si de... imperialismul Germaniei secolului XIX. In 1871, dupa razboiul franco-prusac, noul creat Reich German a anexat Alsacia si partea nordica a Lorenei, dand nastere unui strigat de nationalism francez. Fermecatoarea si frumoasa Alsacia, de mult un loc de intalnire pentru culturile latine si germane din Europa, se afla intre muntii Vosges si raul Rin de-a lungul caruia mult disputata granita franco-germana si-a gasit in sfarsit linistea. Cunoscuta ca o zona de cuiburi pentru berze si case frumos colorate, Alsacia ofera si o varietate de activitati in aer liber inclusiv drumetii, biciclism si schi in jurul muntilor impaduriti. Lorena, o zona de preerii si paduri, asociata cu chisul si crucea dubla a lui de Gaulle (croix de Lorraine). Aici se afla doua orase foarte frumoase, doua foste capitale: Nancy, unul din cele mai rafinate si atractive centre urbane, este faimos pentru arhitectura Art Nouveau, in timp ce Metz ,aflat la 54 km la nord, este cunoscut pentru arhitectura germana si uimitoarele vitralii ale catedralei.

Ziua 1 (01 Mai 2013): BUCURESTI - FRANKFURT - STRASBOURG
Intalnire pe aeroportul Otopeni cu insotitorul de grup dimineata la ora 04:10. Imbarcare cursa Bucuresti - Frankfurt (compania Lufthansa). Sosire in Frankfurt la ora locala 07:45. Vom face un tur panoramic al orasului. Este al cincilea oras ca marime din Germania, reprezentand principalul centru financiar si de transport al Germaniei si cel mai mare centru financiar din Europa continentala. Faimosul scriitor german Johann Wolfgang von Goethe s-a nascut in acest oras cu gandire moderna cu aproape 250 de ani in urma. Vom putea vedea Piata Romer unde se afla si frumoasa cladire a primariei, Catedrala Sfantul Bartolomeu, Opera Veche, Podul de Fier iar de aici catre Sachsenhausen - zona veche a orasului. Vom pleca apoi catre Strasbourg strabatand o distanta de 200 km. Cazare in Strasbourg la Hotel Ibis Ponts Couverts 3*(sau similar)
Ziua 2 (02 Mai 2013): STRABOURG - METZ (160 km)
Mic dejun. Vom incepe ziua cu turul orasului Strasbourg (3 ore) insotiti de un ghid local. Orasul este sediul Consiliului Europei, Comisiei Europene pentru Drepturile Omului si Fundatiei Europene de Stiinta, precum si locul de intalnire al Parlamentului Europei. Cu catedrala sa si casele din secolele XVI, XVII, Strasbourg pastreaza mult din atmosfera unui oras liber din Imperiul Roman, insa cladirile elegante in stil Louis XV si numeroasele acoperisuri mansardate sunt tipic franceze. Grande Ile este inima orasului, inconjurata de un rau si de un canal; trasatura dominanta a orasului este catedrala Notre Dame din Orasul Vechi. Aceasta a ramas neschimbata din Evul Mediu. Kleber este piata principala, numita asa dupa ofiterul Jean-Baptiste Kleber. In apropiere se afla palatul Gutenberg, in care Johannes Gutenberg si-a perfectionat presa tipografica cu litere mobile. Dupa pranz vom pleca catre urmatoarea noastra destinatie: Metz. Cazare la hotel Ibis Metz Centre Gare 3*(sau similar)
Ziua 3 (03 Mai 2013): METZ - NANCY (55 km)
Mic dejun. Facem un tur al orasului impreuna cu un ghid local (3 ore). In secolul al VI-lea, Metz a fost resedinta regilor merovingieni, mai tarziu devenind un oras imperial liber. A fost incorporat Frantei in 1552. Din 1870 pana in 1918 si in timpul celui de-al doilea razboi mondial Metz a apartinut Reichului german si a fost capitala provinciei Loraine. Principalele obiective sunt: Catedrala St Etienne, Place des Armes, piata acoperita aflata vis-a-vis de catedrala, Opera-Theatre de Metz - cea mai veche din Franta, construita intre 1732 - 1752. Dupa amiaza vom pleca catre Nancy. Cazare la Hotel Ibis Nancy Centre Gare 3*(sau similar). Timp liber pentru a explora capitala provinciei Lorena. Chiar in centrul orasului veti gasi Place Stanislas (patrimoniu Unesco), cel mai bun loc pentru a va incepe vizita, iar intreg orasul este incarcat de constructii in stil Art Nouveau.
Ziua 4 (04 Mai 2013): NANCY - EPINAL - MULHOUSE (175 km)
Mic dejun. Dimineata vom pleca catre Mulhouse. Pe drum vom face o scurta oprire in regiunea Vosgilor, in micutul oras Epinal. Odata ajunsi in Mulhouse vom face un tur de oras de 2 ore insotiti de ghid local. Orasul este faimos datorita muzeelor Cite de l Automobile si Cite du train, dedicate automobilului, respectiv caii ferate, cele mai mari de acest gen din Franta. Orasul medieval Mulhouse este format din Orasul inferior - fost cartier al comerciantilor si mestesugarilor, Orasul superior - dezvoltat incepand cu secolul XVIII, Cartierul nou - un bun exemplu de planificare urbana moderna, si districtul Rebberg - resedinte marete. Place de la R�union (Piata Unirii), cu fatade vesele, viu colorate este considerata inima orasului, templul Saint etienne, La Tour Du Diable (Turnul Diavolului), La Tour de Nessel, Place Lambert (unde se afla casa matematicianului J.H. Lambert), Teatrul Municipal, capela Saint-Jean si multe altele. Cazare hotel Ibis Centre Gare Mulhouse 3* (sau similar)
Ziua 5 (05 Mai 2013): MULHOUSE - COLMAR (45 km)
Mic dejun. Vom pleca catre Colmar numit si Venetia Frantei. Timp liber pentru plimbari. Colmar pastreaza inca multe dintre vechile sale biserici si mare parte din centrul sau medieval. Casele din lemn cu acoperisuri din tigla colorata si stradutele intortocheate din cartierul Petite Venise sunt intersectate de canale care fac legatura cu raul Ill, ce trece prin oras inainte de a se varsa in Rin. Aici poti vizita Muzeul Unterlinden, Basilica St. Martin si Muzeul Bartoldi. Mai mult de atat, pentru ca traficul este interzis in partea veche a orasului, te poti plimba in voie pe langa superbele cladiri ale vechiului Colmar. De asemenea orasul este situat pe un "drum al vinului" purtand chiar si distinctia de "capitala vinului alsacian". Cazare hotel Hotel Le Roi Soleil Prestige 3* (sau similar)
Ziua 6 (06 Mai 2013): COLMAR (Excursie optionala drumul vinului si Chateau du Haut Koenigsbourg)
Mic dejun. Timp liber sau optionla excursie pe celebrul drum al vinului aflat in aproriere. Pe traseu se trece prin numeroase sate cu case de lemn acoperite cu flori, cat si pe langa multe castele stravechi. Cel mai important este Chateaux d Haut-Koenisbourg care ofera turistilor o priveliste uimitoare peste campia alsaciana. Castelul a fost construit in secolul XV, imprejurul unei temnite din secolul XII. Seara ne vom intoarce in Colmar. Pret informativ: 50 euro/persoana (minim 20 de participanti). Cazare hotel Hotel Le Roi Soleil Prestige 3* (sau similar)
Ziua 7 (07 Mai 2013): COLMAR - HEIDELBERG - FRANKFURT (280 km)
Mic dejun. Vom pleca catre Frankfurt dar inainte vom face o scurta oprire in oraselul Heidelberg. Un oras istoric si de o frumusete tipic germana, situat pe malurile raului Neckar, Heidelberg este renumit in lumea academica pentru Universitatea de aici (cea mai veche din Germania, fondata in 1386), pentru monumentele istorice in stil renascentist, numeroasele muzee si galerii de arta, cladirile si vilele perfect pastrate. Un alt obiectiv deosebit de popular este Castelul Heidelberg. Plecam apoi catre aeroportul din Frankfurt. Imbarcare cursa Lufthansa cu destinatia Bucuresti. Sosire pe aeroportul din Otopeni la ora 23:50
PRET/ persoana: 575 EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera Single: 195 Euro

SERVICII INCLUSE:
- transport cu avionul zbor direct Bucuresti - Frankfurt - Bucuresti compania Lufthansa
- 6 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* conform program : 1 noapte Strasbourg, 1 noapte Metz, 1 noapte Nancy, 1 noapte Mulhouse, 2 nopti Colmar
- transferuri aeroport - hotel - aeroport
- transport cu autocarul local conform program
- tururi de oras cu ghid local in Frankfurt, Strasbourg, Metz, Mulhouse
- vizitarea urmatoarelor orase impreuna cu insotitorul roman de grup: Nancy, Colmar, Heidelberg
- insotitor roman de grup
NU SUNT INCLUSE:
- taxele de aeroport 150 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
- intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale;
- asigurarea medicala de calatorie (nu este obligatorie, dar este recomandata): 36 ron/persoana (pana la 60 de ani);
- asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; in pachet cu asigurarea medicala de calatorie (asigurare complexa storno + medicala: 64 ron/persoana - pana la 60 ani);
ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ORE LOCALE)
01.05.2013 Bucuresti Otopeni ora 06:10 -- Frankfurt 07:45
07.05.2013 Frankfurt 20:35- Bucuresti Otopeni 23:50
GRUP MINIM : 25 PERSOANE
Pentru un grup de 20-24 persoane, tariful se majoreaza cu 25 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in acest caz, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi.
Paste Alsacia si Lorena
Paste Alsacia si Lorena
Paste Franta:
Idei de vacanta
Idei de vacanta
Idei de vacanta
Let's socialize
Social Media Social Media Social Media Social Media Social Media