Round Trop club
Contact Round Trop club
 • Avem o lume intreaga de trait


Vreau oferta
Early booking
Last minute
Oferta zilei

Circuit Ghana, Togo si Benin

Circuite Ghana / Circuit Ghana, Togo si Benin

Acesta oferta nu mai face parte din portofoliul Round Trip Club!

CIRCUIT GHANA-TOGO-BENIN 
Accra - Elmina - Kumasi - Tamale - Kara - Sokode - Abomey - Ganvie- Ouidah - Grand Popo- Lome - Accra

Bonus! Participare la una din cele mai mari sarbatori Ashanti: Akwasidae
Cultura,traditie si voodoo
Circuitul in Ghana - Togo - Benin este o incursiune senzationala in inima Africii de Vest. Este o ocazie deosebita de a descoperi cultura traditia si misticismul acestui continent. Viata reala a locuitorilor, diferitele triburi africane, asezarile lacustre si viata de zi cu zi din Africa se dezvaluie fara perdea in fata vizitatorilor! Pamant rosiatic, case de pamant, animale salbatice, traditii interesante, ritualuri salbatice, vrajitorie si voodoo. Descoperiti Africa in toata splendoarea ei

ZIUA 1 (08.10): Bucuresti - Amsterdam - Accra
Intalnire cu insotitorul roman de grup la aeroportul Otopeni la ora 05.10 pentru imbarcare pe cursa KLM cu destinatia Accra (schimbarea cursei la Amsterdam). Sosire in Accra pe aeroportul International Kotoka la ora 20.05, intalnire cu ghidul local si transfer spre unitatea de cazare. Cazare la Afia Beach Hotel 3* www.afiavillage.com (sau similar).
ZIUA 2 (09.10): Accra
Dupa micul dejun vizitam piata Makola Market, una dintre cele mai mari piete in aer liber din Accra. Specific acestei piete este faptul ca majoritatea comerciantilor sunt femei. Continuam turul cu vizita satului pescaresc invecinat James Town unde vizitam vechiul fort si portul pescaresc. Pentru o mai buna panorama asupra zonei portuare urcam in vechiul far aflat langa James Fort. Vom vizita Parcul Memorial Nkrumah si palatal Ga Mantse s unde se strang inteleptii satului. Continuam turul cu o vizita la Arts Center for National Culture, cea mai mare piata de artizanat din Ghana. Seara vom face o scurta vizita la Osu Night Market, o piata de noapte cunoscuta pentru frumusetea sutelor de felinare si lumanari care sunt folosite de catre comercianti pentru a lumina produsele expuse spre vanzare. Cazare la Afia Beach Hotel 3* (sau similar).
ZIUA 3 (10.10): Accra - Elmina (165 km)
Dupa micul dejun ne indreptam spre Regiunea centrala prin Anomabo, o statiune de litoral cu plaja superba. Vizitam celebrii fabricanti de obiecte din ceramica din satele Gomoa-Ostew-Jukwa iar apoi ne indreptam spre o experienta inedita: vizita la un atelier de cosciuge. Acest loc este o foarte cunoscuta atractie turistica, cosciugele fiind construite in forma de peste, lei, telefon mobil, con de inghetata si alte forme interesante. Traseul continua spre castelul Cape Coast unde vizitam Muzeul de Istorie Vest Africana. Vom vizita castelul Elmina construit in 1482 de catre portughezi, patrimoniu UNESCO, iar apoi ne vom indrepta spre Elmina. Cazare la Hotel Brenu Beach Resort 3* (sau similar).
ZIUA 4 (11.10): Elmina - Kumasi (245km)
Dupa micul dejun vizitam Parcul National Kakum, o padure magnifica unde se gasesc sute de specii de pasari si animale. Vom face apoi o scurta oprire la Hans Botel, un resort construit partial in albia unui rau unde se gasesc crocodili, multe specii de pasari si maimute. Continuam traseul spre regiunea Ashanti cu oprire la Assin Manso unde vizitam constructiile traditionale ale altarelor religioase. Altare traditionale Ashanti vizitam in orasele Ejisu si Aduko Jachie. Dupa amiaza optional se poate vizita Nana Abass unde se gasesc altarele Ashanti Alb si Negru. Aici avem ocazia sa vedem pregatirile pentru sarbatoarea Akwasidae. Cazare in Kumasi la Sir Max Hotel 3* (sau similar).
ZIUA 5 (12.10): Kumasi
Dupa micul dejun vizitam palatul Manhyia, palat regal al regatului Ashanti. Participam apoi la sarbatoarea Akwasidae, o intalnire a capeteniilor triburilor Ashanti. Aceasta sarbatoare are loc o data la 6 saptamani in ziua de Duminica si consta in dansuri traditionale, muzica si mancare specifica de sarbatoare. Continuam traseul spre satul Ntonso, un loc cunoscut pentru desenele traditionale adinkra. Desenele adinkra sunt motive populare geometrice specific folosite la decorarea diferitelor obiecte sau infrumusetarea vesmintelor populare. Urmatoarea oprire o vom face in satul Adanwomase pentru o experienta culturala. Aici vom avea ocazia sa invatam sa tesem, sa toarcem in stil traditional ghanez sau sa observam metodele traditionale folosite in agricultura. Cazare in Kumasi la Sir Max Hotel 3* (sau similar).
ZIUA 6 (13.10): Kumasi - Tamale (378km)
Dimineata vizitam piata Kejetia, cea mai mare piata in aer liber din Africa de Vest iar apoi continuam traseul spre Regiunea de Nord unde vom vizita o fabrica de unt Shea condusa de o localnica renumita. Aici vom invata cum se obtine acest unt, care sunt procedurile de lucru si care sunt beneficiile acestui produs. Cazare in Tamale la Hotel Gariba 3*(sau similar).
ZIUA 7 (14.10): Tamale - Kara (258km)
Dupa micul dejun ne indreptam spre districtul Yendi. In aceasta zona vom vizita un sat locuit numai de vrajitoare. Femeile din satele invecinate, suspectate de vrajitorie, sunt trimise in exil in aceasta locatie. Traseul continua spre granita cu Togo. Vom face scurte vizite pentru a interactiona cu oameni din triburile Dagomba si Konkomba. De asemenea vom vizita un sat care apartine tribului Bassar. Dupa formalitatile vamale ne indreptam spre orasul Kara. Cazare in Kara la Hotel Kara 3*(sau similar).
ZIUA 8 (15.10): Kara - Sokode (74km)
Dupa micul dejun plecam spre valea Tamberma, plina de mici castele in miniatura construite de localnici din pamant rosiatic si crengi. Aceste constructii in care locuiesc se numesc "Tata". Traversam apoi regiunea Kabye unde vizitam colibele traditionale Soukala, artizani locali, un sat traditional recunoscut pentru fierari si "capodoperele" acestora realizate cu unelte din piatra si ceramic traditional facuta de catre localnice. La sosirea in Sokode vom asista la un dans traditional al focului. Acest dans este efectuat seara cand flacarile focului sunt singurele lucruri care lumineaza central satului. Cazare in Sokode la Hotel Central 3* (sau similar).
ZIUA 9 (16.10 ): Sokode (Togo) - Abomey (Benin) 307km
Incepem ziua cu o vizita in piata Sokode, un centru de tesaturi traditionale. Aici avem ocazia sa aflam despre metodele traditionale de obtinere a tesaturilor si sa vedem diferite modele de vesminte populare si moderne. Continuam traseul spre Regatul Dahomey. Pe traseu oprim la Anie Market, o piata foarte colorata si la localnicele Kotokoli. Vom invata despre metoda traditional de fabricare a sapunului prin prisma unei vizite la o fabrica de sapun. Cazare in Abomey la Suncity Hotel 3* (sau similar).
ZIUA 10 (17.10 ): Abomey - Ouidah (120km)
Dupa micul dejun facem un tur al orasului Abomey - orasul celor 12 Regi si capitala Regatului Dahomey unde vizitam Muzeul de Istorie, patrimoniu UNESCO din 1985 si palatele regilor Guezo si Glele. Traseul continua spre Ganvie, supranumita "Venetia" Africii. Ganvie este un sat vechi de 500 de ani, construit pe apa. Casele celor aproximativ 25000 locuitori sunt construite deasupra apei pe platforma de lemn avand stalpi grosi infipti pe fundul apei. Accesul se face cu barca. Odata ajunsi in Ouidah Incepem cu o vizita a Padurii Sacre (pe vremuri resedinta privata a primului rege al Ouidah-ului) si Templul Pitonilor (un templu unde se gasesc si se venereaza pitoni), ambele locatii beneficiind de multiple altare voodoo. Cazare in Ouidah la Hotel Le Jardin Bresilien 3*( sau similar).
ZIUA 11 (18.10 ): Ouidah (Benin) - Lome (Togo) ( 110km)
Dupa micul dejun plecam spre satul Grand Popo unde ne imbarcam pe o croaziera pe raul Mono pana in satul unde se gaseste statuia zeului voodoo Zangbeto. Aici vom avea parte de o experienta voodoo! Traseul continua spre Glidji, capitala spirituala a tribului Guen. Vizitam altarele sacre, ne intalnim cu Marele Preot al Padurii Sacre si aflam lucruri interesante despre ceremonia de Inaltare a Pietrei Sacre. Se ajunge in cursul serii in Lome unde ne cazam la Hotel Cocobeach (sau similar).
ZIUA 12 (19.10 ): Lome (Togo) - Accra (Ghana) 190km
Dupa micul dejun plecam spre orasul Lome din Togo. Traversarea intre cele doua tari se face prin punctual vamal Aflao. Prima vizita in Lome se face la Grand Marche, piata centrala a orasului unde comerciantii expun spre vanzare cosuri impletite traditional, ceramica, perle si diferite obiecte sacre de cult. Vizitam apoi piata Akodessewa, piata supranumita Piata Fetisurilor unde se gasesc tot felul de remedii naturiste, amulete magice, obiecte folosite la ritualurile voodoo si vrajitori locali. Turul continua cu vizita Muzeului National si a Catedralei. Avand iesire la Golful Guineei, orasul Lome beneficiaza de o zona portuara superba ce dateaza din epoca coloniala. Aici gasim vestitele barci Gaily, barci pescaresti de lemn pictate traditional. Dupa efectuarea formalitatilor vamale la punctual vamal Aflao se efectueaza transferul spre aeroport si imbarcarea pe cursa KLM cu plecare spre Amsterdam la ora 22.10.
ZIUA 13 (20.10 ): Amsterdam - Bucuresti
Sosire in Amsterdam la ora 07.00 si imbarcare la ora 09.20 pe cursa KLM spre Bucuresti. Sosire in Bucuresti la ora 13.05.
PRET / persoana (loc in camera dubla): 1.795 EURO
Supliment camera single: 420 EURO
Supliment optional demipensiune: 335 EURO

SERVICII INCLUSE:
- transport cu avionul Bucuresti - Accra si retur (schimbarea curselor la Amsterdam) cu compania KLM
- 11 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*: 2 nopti in Accra, 1 noapte in Elmina, 2 noapti in Kumasi, 1 noapte in Temale, 1 noapte in Kara, 1 noapte in Sokade, 1 noapte in Abomey, 1 noapte in Ouidah, 1 noapte in Lome
- transferuri aeroport - hotel - aeroport
- transport local cu autocar/microbuz
- tururile, excursiile si vizitele mentionate in program
- Ecowas Brown Card - asigurare rutiera valabila in Ghana, Togo si Benin
- transport cu canoe spre satul Ganvie
- participare la ceremonia Zangbeto
- asistenta la formalitatile vamale
- ghizi locali vorbitori de limba engleza pe tot parcursul circuitului
- insotitor roman de grup
NU SUNT INCLUSE:
- taxele de aeroport: 495 EURO/persoana (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exacta fiind cunoscuta la data emiterii biletelor de avion);
- taxa de viza Ghana: 50 EURO/persoana - viza cu intrari multiple.
- taxa de viza Togo : 75 EURO/persoana (se platesc in Accra) - viza cu intrari multiple
- taxa de viza Benin: 30 EURO/persoana (se platesc in Acrra)
- taxe de iesire de pe aeroporturi (daca exista)
- vaccinul obligatoriu impotriva febrei galbene
- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.
- bacsisuri: 30 EURO/persoana, pentru ghizi si soferi (se vor achita conducatorului de grup la sosire in Ghana)
- asigurarea medicala (obligatorie) si asigurarea storno (agentia recomanda incheierea unei asigurari storno)
Circuit Ghana, Togo si Benin
Circuit Ghana, Togo si Benin
Circuite Ghana:
  Idei de vacanta
  Idei de vacanta
  Idei de vacanta
  Let's socialize
  Social Media Social Media Social Media Social Media Social Media