Round Trop club
Contact Round Trop club
  • Avem o lume intreaga de trait


Vreau oferta
Early booking
Last minute
Oferta zilei

Circuit Franta - Normandia

Circuite Franta / Circuit Franta - Normandia

Acesta oferta nu mai face parte din portofoliul Round Trip Club!

Circuit FRANTA - NORMANDIA 
Plajele Normandiei - Mont St Michel - Castelele de pe Valea Loirei - Paris
Plecari: 17 iunie, 09 septembrie 

Ziua 1 BUCURESTI - PARIS - ROUEN - CAEN
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 05:30 si plecare spre Paris cu compania Air France. Sosire la Paris la ora 09:30. Vom pleca spre Rouen (135km), vechea capitala a Normandiei. William Cuceritorul si Ioana D Arc au murit amandoi in acest oras numit de Victor Hugo "orasul celor o mie de turnuri". Ne vom plimba pe aleile pietonale din centrul vechi pentru a descoperi bogatiile orasului - catedrala (imortalizata de Claude Monet), Gros-Horologe, Curtea Justitiei, biserica Ioana d Arc si locul unde eroina a fost arsa pe rug. Plecam apoi spre Caen (130km) unde ne vom caza la hotel Ibis Herouville 3* (sau similar).
Ziua 2 CAEN - BAYEUX - CAEN
Dupa micul dejun, plecam spre Bayeux (35km). Orasul este construit in jurul catedralei Notre-Dame una din capodoperele romanice si gotice din Normandia. In interiorul catedralei vom admira Tapiteria Bayeux, lunga de 60m, ce ilustreaza cucerirea normanda a Angliei in 58 de scene si 5000 de personaje. Dupa amiaza, revenim in Caen pe care il vom vizita impreuna cu insotitorul de grup. Intemeiat de William Cuceritorul in secolul XI, Caen a fost distrus in mare parte in timpul aterizarii aliatilor in 1944 si reconstruit ulterior. Doritorii pot vizita, optional, Muzeul de Arta care gazduieste o frumoasa colectie de tabluri impresioniste (intre aprilie-septembrie 2013 are loc Festivalul Impresionismului in Normandia). O alta recomandare este vizita la Muzeul Normandiei, unde putem afla multe informatii despre istoria si traditiile acestei zone. Revenim in Caen pentru cazare.
Ziua 3 CAEN - PLAJELE DEBARCARII IN NORMANDIA - AVRANCHES
Azi este o zi destinata istoriei pe parcursul careia vom afla numeroase informatii despre ceea ce cunoastem sub numele de "debarcarea din Normandia". Pana in zilele noastre, aceasta este cea mai mare operatiune amfibie din istorie care a implicat participarea a peste 3 milioane de soldati. Invazia a inceput in ziua Z, 06 Iunie 1944 cand fortele implicate au inceput deplasarea din sudul Angliei. Vom ajunge pe plaja Omaha - cea mai puternica fortificata plaja, unde s-a desfasurat cea mai sangeroasa debarcare, la Point du Hoc unde au fost cele sase cazemate atacate gresit de americani (tunurile fusesera mutate). De asemenea, vom merge la Cimitirul si Memorialul de Razboi American. Pe parcursul zilei, vom avea si timp liber pentru plimbari individuale pe strazile ce poarta inca numele unitatilor ce s-au stins in apararea lor. Seara, cazare in apropierea Mont St Michel.
Ziua 4 MONT. ST MICHEL
Dupa micul dejun, plecam spre Mont. St Michel. Aceasta este o stanca granitica, inalta de 78m si reprezinta locul unde se manifesta cel mai reprezentativ fenomen de flux si reflux: in timpul fluxului este insula (legatura cu continentul fiind intrerupta), iar in timpul refluxului devine pensinsula, o limba de nisip iesind de sub ape. Stanca este ocupata de un sat (40 locuitori) si o manastire fortificata. Dupa vizita acestui unic obiectiv UNESCO, plecam spre Tours (290km). Pe drum, ne oprim pentru o degustare de vinuri la o vestita crama-castel (sunt incluse 4 tipuri de vin pentru degustare). Seara, cazare la hotel 3* in Tours.
Ziua 5VALEA LOIREI - Castelele CHENONCEAU si AMBOISE
Valea Loirei este renumita pentru frumusetea peisajelor sale, pentru monumentele arhitecturale, vinurile de soi si, bineinteles, pentru multele castele. Exista aici peste 300 de castele, regii si nobilii francezi fiind atrasi de climatul placut si de apropierea de Paris. Optional, in prima parte a zilei vom face o vizita la castelul Chenonceau, o adevarata opera de arta. Castelul a apartinut Dianei de Potiers (amanta regelui Henry al II-lea) si, ulterior, Catherinei de Medici (sotia acestuia), ambele impodobind castelul cu frumoase gradini de legume si flori. Continuam cu castelul Amboise despre care se spuna ca a fost castelul favorit al regilor Frantei. Leonardo da Vinci a locuit o perioada aici, mormantul lui fiind intr-o capela din curtea castelui.
Dupa amiaza, timp liber pentru plimbare cu insotitorul de grup prin centrul medieval al orasului Tours.
Important: biletele de intrare se vor achizitiona la fata locului. Tarif: Chenonceau: 11 euro/ persoana, Amboise: 13 euro/ persoana.
Ziua 6 TOURS - castelul CHAMBORD - CHARTRES - PARIS
Mic dejun. Ziua incepe cu vizitarea castelului Chambord - construit drept resedinta de vanatoare pentru Francois I, acest castel este unul din cele mai bune exemple ale arhitecturii renascentiste din Franta. Este cea mai mare constructie de acest gen din Franta, avand peste 440 camere, 85 scari si peste 800 de coloane sculptate. Dupa vizita, plecam spre Paris. Pe drum, ne vom opri in Chartres pentru vizita Catedralei. Aceasta este una din cele mai impunatoare si frumoase catedrale gotice din Franta. Seara, cazare la hotel 3* in Paris.
Important: biletele de intrare se vor achizitiona la fata locului . Tarif bilet castelul Chambord: 13 euro/ persoana.
Ziua 7 PARIS
Dupa micul dejun, tur panoramic (3h) al Parisului cu ghid local pe parcursul caruia vom avea ocazia sa admiram cele mai importante obiective ale "orasului lumina": Turnul Eiffel, Trocadero, Domul Invalizilor, Muzeul Louvre, Notre Dame, Primaria, Opera Garnier, Place de la Concorde, Arcul de Triumf. Pe parcursul turului, se vor face scurte opriri pentru fotografii. Dupa amiaza, optional, urcare in Turnul Eiffel pentru a admira o frumoasa priveliste asupra Parisului. Seara va propunem o plimbare cu insotitorul de grup pe Champs Elysees.
Ziua 8 PARIS - BUCURESTI
Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 11:00. Timp liber pentru cumparaturi pana la ora 16:00 cand avem prevazut transfer la aeroport pentru imbarcare cursa Air France cu destinatia Bucuresti. Plecare din Paris la ora 19:10, sosire la Bucuresti la 23:00
PRET/persoana: 885 EURO (loc in camera dubla)
Supliment camera single: 315 EURO

SERVICII INCLUSE:
- transport avion Bucuresti - Paris si retur cu compania AIR FRANCE
- 7 nopti cazare cu mic dejun in hoteluri de 3*: 2 nopti in Caen, 1 noapte in regiunea Mont St. Michel, 2 nopti in Tours, 2 nopti in Paris
- tur pietonal cu insotitorul de grup in Caen si Bayeux
- tur cu autocarul "Plajele Debarcarii in Normandia"
- vizita la Mont St. Michel
- degustare de vinuri intr-o crama-castel
- transport cu autocarul pe parcursul circuitului
- tur panoramic de Paris cu autocar si ghid local (3h)
- transferuri aeroport - hotel - aeroport
- insotitor roman de grup
NU SUNT INCLUSE:
- taxele de aeroport: 140 EURO/ persoana (pot suferi modificari)
- asigurarea medicala
- asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de Comercializare a Pachetului de Servicii Turistice)
- intrarile la obiectivele turistice si excursiile optionale.
ORAR INFORMATIV DE ZBOR:
Bucuresti 07:20 - Paris 09:30 / / Paris 19:10 - Bucuresti 23:00
GRUP MINIM: 25 persoane
Circuit Franta - Normandia
Circuit Franta - Normandia
Circuite Franta:
Idei de vacanta
Idei de vacanta
Idei de vacanta
Let's socialize
Social Media Social Media Social Media Social Media Social Media